07/20/12 16:51
(http://www.klassa.bg/)

630 000 подписа за „Белене“ са събрани до момента

630 хиляди подписа са събрани до момента за свикване на референдум с въпрос „Да се развива ли атомната енергетика в България чрез изграждане на ядрена централа на площадка „Белене“?“ Това съобщиха от пресцентъра на БСП.
В петък лидерът на партията Сергей Станишев получи в парламента подписите, събрани от партньорите на социалистическата партия в „Коалиция за България“. Само БСП е събрала около 570 хиляди парафа, а останалите 60 хиляди са дело на присъдружните им формации.
Лидерът на „Евророма“ Цветелин Кънчев също се отчете пред Сергей Станишев. Той подаде на председателя на БСП папка с 13 хиляди подписа. Кънчев припомни случая с избухналата на 29 юни бомба пред клуба на партията му в Сандански и отбеляза, че взривът бил сплотил, вместо да сплаши събиращите подписи за референдума.
Сергей Станишев от своя страна коментира, че „след 23 години демокрация, в България ще има национален референдум - референдум от и за гражданите“. От БСП изразиха надежда, че до крайния срок – 27 юли, ще успеят да съберат 700 хиляди подписа. След това те ще бъдат внесени в парламента, което по закон, при над 500 хиляди редовни парафа, ще е длъжно да свика народно допитване.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване