07/20/12 15:06
(http://radiomilena.com/)

Израел се сбогува с жертвите на терористичната атака в България

traur 150x150 Израел се сбогува с жертвите на терористичната атака в БългарияИзраел днес се сбогува с жертвите на терористичната атака в България. Стотици хора присъстваха на погребенията на израелските туристи, загинали при самоубийствения атентат в Бургас, съобщи Агенция Фокус. Телата на Маор Харуш (24 г.), Елиор Приес (25 г.), Ицик Коленги (28 г.), Амир Менаше (28 г.) и Кочава Шрики (44 г.) бяха върнати в Израел рано тази сутрин. Ковчезите с телата на загиналите бяха върнати с израелски военен самолет. На летището в Тел Авив се проведе специална траурна церемония. 28-годишният Ицик Коленги бе погребан днес в Петах Тиква. „Благодаря ти, че бе мой брат. Винаги ще бъдеш мой брат. Никога няма да те забравя. Обещавам ти, че със семейството ми ще се погрижим за съпругата ти Гилат и за дъщеря ти Ноя. Скъпи братко, гледай ни отгоре”, заяви братът на Ицик по време на погребението. Съпругата на загиналия е тежко ранена при атаката в Бургас и състоянието й не позволява да присъства на погребението. Тя е разбрала, че съпругът й е загинал тази сутрин. Ицик Коленги е бил приятел и с друг от загиналите – 28-годишния Амир Менаше. Двамата отдавна са планирали да почиват заедно в България.  Менаше бе погребан близо до своя приятел. Съпругата на Амир – Натали, е ранена при атентата. Тя присъства на погребението в инвалидна количка. По време на церемонията Натали не спираше да повтаря, че не може да живее без своя съпруг.  44-годишната Кочава Шрики, която загина при терористичната атака в българския град Бургас, бе погребана този следобед в гробището в град Ришон ле Цион. Малко преди да се качи на полета за Бургас жената е казала на своята сестра, че очаква първото си дете. „Твоята смърт оставя голяма празнота. Спомням си когато ми позвъни, за да ми кажеш, че носиш бебе в утробата си. Тогава беше толкова щастлива”, каза сестрата на Кочава по време на погребението. Съпругът на загиналата жена Ицик Шрики, който бе ранен при терористичната атака, поиска лекарска помощ по време на церемонията. Веднага след атентата телевизиите излъчиха кадри на Ицик, който търсеше съпругата си. Друг загинал – Маор Харуш, беше погребан в Нахалат Ашер. Неговият баща Бени заяви, че ще се моли за приятеля на своя син Даниел Фахима, ранен при атентата.  В същото гробище бе погребан и Елиор Приес, приятел на Маор. Маор и Елиор са били приятели още от деца. Заедно със своя приятел Даниел те са заминали на почивка в България.

 Израел се сбогува с жертвите на терористичната атака в България

bookmark Израел се сбогува с жертвите на терористичната атака в Българияsvejo Израел се сбогува с жертвите на терористичната атака в Българияgoogle Израел се сбогува с жертвите на терористичната атака в Българияdelicious Израел се сбогува с жертвите на терористичната атака в Българияstumbleupon Израел се сбогува с жертвите на терористичната атака в Българияfacebook Израел се сбогува с жертвите на терористичната атака в БългарияСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване