07/21/12 09:00
(http://radiomilena.com/)

Експлозия в Турция прекъсна снабдяването с иракски петрол

police lampa 5 150x150 Експлозия в Турция прекъсна снабдяването с иракски петролЕксплозия с криминален характер тази нощ повреди иракско-турски тръбопровод в югоизточна Турция и предизвика прекъсване на доставките на иракски петрол, предаде Анадолската агенция, цитирана от  actualno.com.
Експлозията на петролопровода, свързващ иракския град Киркук с турското пристанище Джейхан-Юмурталик, е станала в съседната на Сирия провинция Мардин, е съобщил за Анадолската агенция валията на Мардин Турхан Айваз, който определил взрива като саботаж.
Прекъснахме подаването на петрол. Няма загинали и ранени. В действие са пожарникарските екипи, казал Айваз.
Петролопроводът Киркук-Юмурталик редовно е мишена на атентати, приписвани на кюрдските сепаратисти от ПКК (Кюрдската работническа партия). Последният стана през април и доведе до спиране на снабдяването с иракски петрол продължение на няколко дни.
Петролопроводът е дълъг 970 км. От пристанището Джейхан на Средиземно море, необработеният петрол се товари на танкери и се отправя за световните пазари.

 Експлозия в Турция прекъсна снабдяването с иракски петрол

bookmark Експлозия в Турция прекъсна снабдяването с иракски петролsvejo Експлозия в Турция прекъсна снабдяването с иракски петролgoogle Експлозия в Турция прекъсна снабдяването с иракски петролdelicious Експлозия в Турция прекъсна снабдяването с иракски петролstumbleupon Експлозия в Турция прекъсна снабдяването с иракски петролfacebook Експлозия в Турция прекъсна снабдяването с иракски петролСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване