07/21/12 15:05
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Привърженик на „Ал Кайда“ призна за опит да взриви Пентагона

26-годишният Резлан Фердаус с американско гражданство и привърженик на „Ал Кайда“ се призна за виновен в опит да взриви Пентагона, съобщи BBC.

Фердаус е роден в Масачузетс и е завършил физика в Бостън, а родителите му са от Бангладеш. Той е обвинен и се призна за виновен за планиран „джихад“ през 2010 г. с цел да бъде взривен Пентагона Пентагона и сградата на Конгреса с помощта на експлозиви, инсталирани на борда на самолети с радиоуправление. 

Младежът беше арестуван септември миналата година при акция под прикритие на ФБР, при която агенти на службата се бяха внедрили сред привърженици на „Ал Кайда“.

Обвинението и защитата са се споразумели за присъде от 17 години затвор. Прокуратурата поиска първоначално 35 години затвор.

Фердаус се е признал за виновен и за това, че се е опитвал да снабди с взривни вещества членове на „Ал Кайда”. Членове на семейството му са присъствали в съда и са обяснили, че той е бил объркан в този период от живота си.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване