07/21/12 23:52
(http://www.klassa.bg/)

Проектът NELLII тръгва у нас: Учиш ефективно и с удоволствие цял живот:

Да превърне обучението и усъвършенстването през целия живот в удоволствие – с тази задача са се заели местните общности в 28 български града. Тези съвети са част от проекта NELLII на Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН). В партньорство с Фондация на бизнеса за образованието и вестник «Аз Буки» МОМН изгражда национална мрежа за инициативи и информация за ефективно учене през целия живот. Обхваща се формалното и неформалното образование и всички нива на учене (предучилищно, училищно и висше образование, професионално обучение), както и други свързани сектори като трудова заетост. Близо 600 представители на университети, местни институции, медии и частни фирми вече са се включили в съветите. Те ще подпомагат съвместната работа на регионалните обучителни организации, местните власти, медии и ще изследват добри местни практики и традициите в сферата на продължаващото обучение.

Местните съвети вече започнаха организирането на 28-те празници на ученето през целия живот, които ще се проведат в страната. Празниците ще включват разнообразни прояви - отворени врати в образователни институции, чуждоезикови ателиета, семинари за кариерата, работилници по изкуства, спортни състезания, научни демонстрации, екозанимания, семинари за преподаватели, конкурси, изложби. Всички добри практики, представени по време на срещите, ще бъдат публикувани в онлайн сборник. Натрупаните предложения, идеи и опит ще бъдат приложени в политиките в областта на ученето през целия живот.
NELLII (Network for Effective Lifelong Learning Initiatives and Information) е инициатива, стартирала през тази година и осъществявана с подкрепата на Европейската комисия. Целта е да се създаде мрежа, изградена от местни съвети в общо 28 града у нас. NELLII е средство за реализирането на приоритетите на стратегическата рамка за европейско сътрудничество в областта на образованието “Образование и обучение ’2020“.
NELLII вече е интерактивен. Всеки може да намери информация за него в уебсайта на проекта – www.nellii.bg, както и на специалната страница във Facebook.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване