07/21/12 19:28
(http://www.klassa.bg/)

Путин забрани рекламата на алкохол в интернет и печатните издания

 Руският президент Владимир Путин подписа закон, забраняващ рекламата на алкохол в интернет и в печатните издания, съобщи Би Би Си, позовавайки се на сайта на Кремъл.

Забраната за реклама на алкохол в печата ще влезе в сила на 1 януари 2013 година, а забраната за интернет - в деня на официалното публикуване на закона.

Законът бе приет от Държавната дума (долната камара на руския парламент) на 6 юли и от Съвета на федерацията (горната камара) - на 18 юли.

Според законовия текст в интернет и в печатните издания ще бъде забранена рекламата на всички видове алкохолни напитки, включително на бира.

Делът на приходите от реклами на твърд алкохол и на бира в печатните медии за 2011 г. е бил 3,8 процента - съответно 1,1 млрд. рубли и 0,1 млрд. рубли, сочат данни на "Видео интернешънъл", цитирани от Би Би Си.

Според експерти рекламите на алкохол имат по-висок дял в интернет. Забраната за реклама на алкохол в интернет е безсмислена, тъй като рекламодателите ще се прехвърлят към чуждестранни сайтове, допълват специалисти.

БТА

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване