07/21/12 11:11
(http://www.klassa.bg/)

Терористът от Бургас бил с арабски произход

Терористът, взривил автобуса с израелски туристи, е бил висок 182 см., с черна и права коса, дълга 10 см, бяла кожа и пъстри очи. Въпреки европеидните му черти, той бил с арабски произход. Самоличността обаче все още не е установена. Това съобщава бургаският сайт Бесове, цитирайки „участници на приключилата в сряда аутопсия“. Част от данните са извлечени на базата на ДНК-анализ на останките от тялото на атентатора.
Според публикацията главата, ръцете и краката са били напълно съхранени. Терористът е бил с перука, която била намерена на 25 метра от автобуса.
Според сайта, той изобщо не се е качвал във возилото и не е слагал експлозива в багажното, а бомбата е била задействана отвън.
Самият взрив е бил около 3 кг. тротил. Това съобщи вътрешния министър Цветан Цветанов в петък вечерта по БНТ. Той каза още, че вече има предположения за принадлежността на атентатора към определена терористична групировка, но не било уместно да се съобщават публично.
БГНЕС цитира израелска телевизия, която показала очевидци на взрива в Бургас. Те споделили, че няколко дни преди атаката атентаторът разговарял с туристи на местните плажове. Според един от очевидците терористът е споделил с почиващи от Холандия, че майка му е холандка, а баща му - иранец.
 
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване