07/22/12 13:07
(http://www.klassa.bg/)

„Боинг“ съди Пентагона за невъзстановени инвестиции

Американският авиогигант „Боинг“ започна съдебна процедура срещу Пентагона, за да получи изплащането на повече от 380 милиона долара направени инвестиции в разработване на установки за изстрелване на ракети, пише "Уолстрийт джърнъл".
Според вестника искът е внесен от „Боинг“ през юни във Федералния съд на Вашингтон за изплащане на инвестирани суми преди създаването през 2006 г. под влиянието на американското министерство на отбраната на съвместно предприятие с конкурента „Локхийд Мартин“.
Пентагонът бе подтикнал към създаването на това "съвместно предприятие", обединяващо двата му основни доставчика, с цел рационализиране на производствените разходи за нови установки за извеждане на ракети, уточнява "Уолстрийт джърнъл", цитиран от БГНЕС.
Министерството на отбраната се е ангажирало пред „Боинг“ да възстанови инвестициите, направени преди създаването на съвместното предприятие. Според изданието след 2008 г. Пентагонът сметнал, че този ангажимент не го обвързва законово, и преустановил плащанията.
В документа, в който ръководителите на военното министерство са обвинени в "недобросъвестност", връщането на инвестициите се поставя като предварително условие за участието на „Боинг“ в програмата за разработване на ракети.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване