07/24/12 17:58
(http://www.klassa.bg/)

Няма да спират тока в ОЦК–Кърджали

Токът на ОЦК–Кърджали няма да бъде спрян, обяви в Слънчев бряг министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Той обясни, че захранването с ток на комбината няма да бъде прекъснато, след като е постигнато споразумение с НЕК и задължението ще бъде прихванато от дългове от страна на държавата. Според него това е вариант, който устройва всяка една от страните.
По информация на министъра от страна на банките кредиторки и ръководството на комбината спирането на пещ по-рано през деня е с цел да се пести ток. В същото време другата производствена пещ продължава да работи, което гарантира, че предприятието ще може да възстанови своя обичаен цикъл на работа.
Малко след 8.00 часа във вторник около 40 металурзи преградиха входа за трета индукционна пещ в Оловно-цинковия комбинат в Кърджали и попречиха на колегите си, наети от банка кредитор, да влязат и да започнат източването на съоръжението.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване