07/25/12 15:53
(http://www.klassa.bg/)

Израелски експерт: Службите за сигурност в Бургас се провалиха

Службите за сигурност на летището в Бургас тотално са се провалили в охраната при атентата преди седмица. Това каза в интервю за Дарик радио Исаак Йефет, бивш шеф по сигурността в националната авиокомпания на Израел „Ел Ал“.
Израелският експерт смята, че терористичният акт в Бургас е можело да бъде предотвратен, ако на летището е имало обучени агенти, които просто да наблюдават поведението на туристите.
„Най-простото нещо, което службите за сигурност на летището в Бургас можеха да направят, а не направиха, е да имат едни добре обучени агенти, които да правят само едно-единствено нещо – да се разхождат из терминала, както и да се оглеждат за подозрителни лица, които също просто се разхождат безделно и се държат различно от всички останали пътници“, обясни Йефет.
Според него поведението на предполагаемия атентатор, записан от охранителните камери на летището, не е нормално и това няма как да не направи впечатление на един опитен агент. Съмнителното според Йефет е това, че заподозреният се разхожда постоянно с две тежки раници, без да ги остави.
“Пътниците просто не вървят толкова много, те сядат, почиват си, оставят си чантите на земята. Плюс това, уж е на „Пристигащи“, но не дава впечатление, че чака някого. А и с никого не разговаря. Просто не се държеше нормално. Атентаторът в България е имал фалшив документ, нали така? Това е огромен знак. Защо хората на границата не са забелязали това?“, попита Йефет
Израелският експерт беше категоричен, че в Израел такъв човек моментално би бил забелязан и разследван.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване