07/26/12 14:38
(http://www.klassa.bg/)

Проверяват алкохола, предлаган в пакета „all inclusive”

Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) съвместно с Комисията за защита на потребителите проверява търговските обекти по Черноморието и най-вече хотелите, предлагащи пакетите „all inclusive”, за качеството на предлагания алкохол. От агенцията съобщиха, че от началото на летния сезон са предприели масирани проверки на винарски предприятия и търговски обекти за нередности по отношение на производството, получаването, преработката и търговията на гроздето, предназначено за производство на вино, на вина и винен оцет, на продуктите, получени от грозде и вино, както и контролът на лозаро-винарския потенциал. Проверяват се произходът и съдържанието на продуктите, както и документацията съгласно изискванията на Закона за виното и спиртните напитки.
Екипи на Комисията за защита на потребителите и Изпълнителната агенция по лозата и виното инспектират производствени и търговски обекти, предлагащи вино. Проверяват се винарски предприятия и хотели за установяване на качеството на продуктите. ИАЛВ ще продължи масираните проверки, като приема и сигнали за установени нерегламентирани продажби на вино на територията на страната. Нарушителите се санкционират от компетентните и контролиращите органи, като глобите могат да достигнат до 100 хил. лв., съгласно Закона за виното и спиртните напитки.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване