07/28/12 12:05
(http://www.klassa.bg/)

Американски учени изведоха три златни правила за отслабване

Отслабването не е мисия невъзможна. Всичко започва с балансиране хранене, но няколко  разумни правила позволяват да се махнат ненужните килограми без усилие. Американски учени от Центъра на изследване на рака „Фред Хътчинсън” изведоха три стратегии за намаляване на теглото. Екипът на д-р Ан Мактиернан е провел експеримент със 123 жени с наднормено тегло или затлъстяване, на възраст между 50 и 75 г. Те са спазвали препоръчен режим, за някои допълнен с физически упражнения. По време на изследването са отговаряли на въпроси на специалисти за начина си на хранене. Резултатите са обявени в „Академичното списание за хранене и диети” на САЩ.

На основа на проучването специалистите са извели три стратегии за намаляване на теглото.

Водете си дневник какво ядене и пиете всеки ден

 

Препоръчва се всеки ден да се води дневник за поетата храна и напитки, като се отбелязва колко големи са порциите, дали ястията са купени готови или са проготвени вкъщи, какви сосове и други добавки са включени. Тези участници в експеримента, които са водели такъв дневник, са свалили 3 кг повече за година от останалите.

Не прескачайте храненета

 

Втората препоръка е да не се прескача някое от обичайните хранения. Логично е, че след като не сме обядвали, на вечеря ще се нахвърлим над нещо по-мазно и ще увеличим порциите.

 

 „Механизмът не  е много ясен, но смятаме, че ако се пропусне някое хранене или се яде бързо, организмът ни е склонен да поеме после по-калорична храна, казва д-р Ан Мактиернан. Участниците в експеримента потвърждават становището на специалистите.

Избягвайте ресторантите, яжте у дома

 

Това е третото правило, ако искаме да отслабнем. Когато се храним на ресторант е по-трудно да избираме здравословни и балансирани храни. Навън не можем също да контролираме съдържанието на чинията, а  и често порциите са по-големи, обясняват специалистите.

 

Трите златни правила изглеждат доста лесни и дават надежда, че мечтаната тънка талия може да бъде постигната от всеки.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване