07/28/12 21:38
(http://radiomilena.com/)

Цвети отнесе Цибулкова

pironkova 150x150 Цвети отнесе ЦибулковаПървата ни ракета Цветана Пиронкова започна по фантастичен начин участието си  Олимпийските игри в Лондон. Българката сломи съпротивата на Доминика Цибулкова с 7:6(4), 6:2. В един момент от първия сет нашето момичет губеше с 2:5, но със страхотна игра успя да обърне резултата в своя полза, предаде actualno.com.
Цвети Пиронкова започна добре мача и дори успя да пробие втория сервис на словачката и да поведе с 2:1. От там нататък играта на българката се срина. Пиронкова допусна на два пъти Цибулкова да вземе подаването и резултат набъбна до 2:5.
Чак тогава първата ни ракета успя да спечели отново сервис-гейма си и да намали резултата в сета. Цвети показа характер и въпреки, че започна зле гейма, успя да достигне до пробив и да намали на 4:5. Нашето момиче започна да пласира много добре сервиса си, придоби кураж и стигна до изравняване, след гейм на 0.
Цибулкова не позволи на българката до достигне до пълен обрат и взе подаването си на 0, с което отново поведе в гейма – 5:6. Пиронкова веднага отговори подобаващо – гейм на 30 и се стигна до тайбрек.
В него Пиронкова направи два минипробива и въпреки, че допусна един, успя да поведе с 4:2. Цвети не допусна да се стигне до добра и след 7:4 в тайбрека поведе в резултата.
Цвети започна много добре втория сет. Тя спечели подаването си и достигна до пробив, с което поведе с 4:2. Пиронкова бе безапелационна при сервирането си и след гейм на 0 достигна до посрещане, с което да спечели мача. Българката бе безгрешна при сервирането на Цибулкова и след пробив на 15 спечели мача и се класира за следващия кръг на турнира.
Любопитна подробност е, че до този момент Пиронкова бе загубила всеки един от петте си мача срещу словачката, а един от тях бе на Олимпиадата в Пекин преди четири години в среща от втори кръг.
Благодарение на своя успех пловдивчанката си осигури 55 точки за ранглистата, а в следващия си мач ще се изправи срещу Флавия Пенет

 Цвети отнесе Цибулкова

bookmark Цвети отнесе Цибулковаsvejo Цвети отнесе Цибулковаgoogle Цвети отнесе Цибулковаdelicious Цвети отнесе Цибулковаstumbleupon Цвети отнесе Цибулковаfacebook Цвети отнесе ЦибулковаСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване