07/29/12 16:36
(http://www.klassa.bg/)

Майката на Асандж е в Кито да моли за политическо убежище за сина си

Майката на основателя на сайта Уикилийкс Джулиан Асандж пристигна в столицата на Еквадор Кито, за да помоли лично властите там да дадат политическо убежище на сина й.
Той повече от месец се намира в посолството на южноамериканската страна в Лондон, но  правителството в Кито обяви, че решение дали да приемат Асандж или не ще бъде взето след олимпиадата. Президентът Рафаел Кореа каза, че трябва внимателно да се обсъдят всички доводи на Асандж и адвокатите му, както и позицията на Лондон. Кристин Асандж обаче отиде да моли властите на Еквадор да побързат, като изрази надежда, че отговорът им ще е положителен.
Швеция настоява Великобритания да й предаде Асандж, за да го разпита във връзка с обвиненията в сексуално посегателство, отправени от две жени.
Ако Еквадор откаже убежище на австралиеца, той ще трябва да напусне посолството в Лондон и ще бъде веднага арестуван, а според решение на съда и екстрадиран в Швеция.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване