07/30/12 16:54
(http://radiomilena.com/)

Изложба „ОриС“ се открива в Поморие

На 01 август от 19.00 ч. в НЦСР “Свети Георги” се открива изложбата „ОриС”.Това е един новаторски проект на Карловския тандем – Кунка Бакалова и Момчил Николов . Момчил е завършил НХА – скулптура в класа на именития проф. Крум Дамянов. Кунка Бакалова е дизайнер, дама със завидно умение да се провокира сама и да провокира зрителя. И така съвместната им дейност ражда нещо ново, различно и интригуващо.

“Какво е общото между ориза, горелката и изкуството? Отговорът е в тяхната авторска експозиция. Оризът не е само за ядене, оризът може да служи и за изкуство. Горелката може да превърне една дървена плоскост в истинска храна за ценители.
Оризът е основният материал в творбите на Кунка Бакалова от няколко години, когато съвсем случайно осъзнала, че той може да се използва за нещо повече от храна.
Покрай работата си, художничката научила за ориза повече от всеки друг – като факта, че по света има около 350 хиляди вида от него. Работи с няколко десетки от тях. За творбите й помага Момчил, който също направил откритие, при това отново случайно – вместо с четки, рисува с горелка, на дърво.
А резултатът надминал очакванията му. Няколко години по-късно и двамата са спокойни – материали за творбите си ще намерят от път и над път. При това – почти безплатни.
Последната творба на двамата новатори е обща – скулптура на жена, изцяло направена от любимия на Кунка ориз.
Отнела им е десетки часа неуморна работа и още толкова килограма материал. Все пак, за разлика от готвените ястия с ориз и двамата са категорични – статуята няма срок на годност.

Уникалната изложба „ОриС” включва картини и пластични композиции от ориз и рисуване с горелка върху дърво.”

Ева Пумпалова

Изложбата на Кунка Бакалова и Момчил Николов досега е гостувала в Пловдив и Варна, където е била приета с голям интерес.

 Изложба ОриС се открива в Поморие

bookmark Изложба ОриС се открива в Помориеsvejo Изложба ОриС се открива в Помориеgoogle Изложба ОриС се открива в Помориеdelicious Изложба ОриС се открива в Помориеstumbleupon Изложба ОриС се открива в Помориеfacebook Изложба ОриС се открива в ПомориеСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване