07/19/12 09:46
(http://radiomilena.com/)

Изложба на Райна Рачева в Поморие

phpThumb generated thumbnail 150x150 Изложба на Райна Рачева в ПомориеЕдна от най-силните творчески личности на Бургас ще представи творбите си в Поморие. Райна Рачева е художник с ярко присъствие и в същото време с изтънчена нежно – тонална живопис, примесена с голямо майсторство и професионализъм. Освен изящните черноморските пейзажи и сюжети, носещи облика и душата на морските брегове и градчета, тя е и един от най – големите портретисти на България. Мащабната поредица от портрети, предимно на жени и деца, изработени в характерната за художничката свежа гама на охра, розово и бяло, подчертава нейната индивидуалист сред колегите й години наред. Вече над 30 години Райна Рачева е ръководител на единствената у нас детска школа по мозайка към община Бургас. Всеотдайността й към детското творчество носи голям принос Школата многократно да представя страната ни в чужбина, да бележи високи резултати и положителни отзиви от най-големите майстори на мозайката в света. Художничката споделя, че Поморие е един от любимите й градове и с радост прие да направи изложба тук, където е представяла картини преди доста години. Почитателите на изкуството на Райна Рачева ще имат възможност да се срещнат с  нея на 23 юли 2012г. от 19.00 ч. във фоайето на НЧ “Просвета -1888” и Кинотеатър Поморие, където ще се състои откриването на изложбата. Продължителността на експозицията е  до 15 август 2012 г.

 Изложба на Райна Рачева в Поморие

bookmark Изложба на Райна Рачева в Помориеsvejo Изложба на Райна Рачева в Помориеgoogle Изложба на Райна Рачева в Помориеdelicious Изложба на Райна Рачева в Помориеstumbleupon Изложба на Райна Рачева в Помориеfacebook Изложба на Райна Рачева в ПомориеСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване