07/30/12 15:46
(http://www.klassa.bg/)

Магистрала "Тракия" готова до февруари

Автомагистрала „Тракия“ ще бъде изцяло готова  през февруари следващата година, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. 70 км от новоизградените участъци на магистрала „Тракия” са пуснати в експлоатация. Надявам се през следващия месец да бъде готова и отсечката до Петолъчката, която е около 17 км. За това няма конкретен срок, но ще  разчитаме на добрата воля на изпълнителя. По този начин за това лято ще бъде облекчено движението по автомагистрала „Тракия”. Крайният срок за цялото приключване на магистралата до Бургас е февруари следващата година и следващото лято да може да се пътува по изцяло новата магистрала „Тракия”, надява се Павлова.
Според нея  напредва строителството  и на магистрала „Марица”. В единия лот на магистралата има много повече археология, отколкото очаквахме. Още 700 000 лв. са предоставени допълнително към първите 500 000 лв. на археологическия екип, тъй като предстои огромна работа, която трябва да бъде свършена с тези 1 млн. и 200 лв., каза министър Павлова. Ще бъдат направени разкопки на целия обект и той ще бъде освобождаван поетапно, за да може да се изгражда магистралата там. Вече е започнало изграждането на един много голям мост. И в двата лота строителството е в добър темп и в срок, така че следващата година магистрала „Марица” следва също да бъде пусната за движение. Павлова  преряза лентата на финализирания проект – „Обновяване на градската среда в община Първомай и подобряване на условията за отдих на населението, финансирана по ОП "Регионално развитие". Проектът е за над 4 млн. лв., от които съфинансирането от държавата е за 400 000 лв. Изградени са 16 улици, детски и спортни площадки в Първомай. След това министърът присъства на информационен ден в рамките на Оперативната програма за финансиране на туристическа инфраструктура.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване