07/31/12 14:42
(http://www.klassa.bg/)

10 000 невзривени боеприпаса са открити край Петолъчката

100 военнослужещи продължават действията по операция „Чист хоризонт“ след експлозията в складове на „Берета трейдинг“ на 5 юни
До момента е прочистена площ от 23 068 дка и са открити 9751 броя невзривени боеприпаси и 4131 кг скрап край Петолъчката. Това става ясно от съобщение на пресцентъра на Министерството на отбраната, разпространено във вторник. 
Прочистването се налага заради избухването на складовете на фирмата „Берета трейдинг“ на 5 юни т.г., когато загинаха трима души, а десетки бяха ранени.
Според информацията на МО дейностите на 100 военнослужещи продължават и днес, 31 юли, в района на Производствено-складова база за боеприпаси „Стралджа – Мараш“. Действията на армията там дори са получили специално име - операция „Чист хоризонт“.
От пресцентъра на МО съобщават още, че до момента 37 военнослужещи от поделението в село Корен са се включили в гасенето на пожара на 2100 дка в Хасковско.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване