07/31/12 13:19
(http://radiomilena.com/)

Нова лаборатория мери нитратите в храната ни

hrana 150x150 Нова лаборатория мери нитратите в храната ниДо няколко дни Община Бургас ще пусне в експлоатация нова Химична лаборатория, намираща се на Централен пазар.

Чрез нея само за половин час хората ще могат да установят какви плодове и зеленчуци консумират. Модерно оборудваната  лаборатория ще измерва нитрати,  нитрити и нитрозамини в плодове, зеленчуци и всички видове сокове.

Лабораторията е втора за страната. Другата се намира в София. Оборудвана е с най-модерна техника от Германия, на обща стойност 17 000 лв. Основният уред е Спектрофотометър, който чрез фотометрично изчисление на база пречупване на светлината измерва химичния състав на разтвора. Химичната лаборатория ще предложи високо качество на обслужване и всеки търговец, изследвал стоката си, ще получи сертификат. Досега анализ на продукцията се правеше само от вносителите, а от земеделците се искаше само разрешение за производство и доказателство, че стоката е наистина тяхна.

 Нова лаборатория мери нитратите в храната ни

bookmark Нова лаборатория мери нитратите в храната ниsvejo Нова лаборатория мери нитратите в храната ниgoogle Нова лаборатория мери нитратите в храната ниdelicious Нова лаборатория мери нитратите в храната ниstumbleupon Нова лаборатория мери нитратите в храната ниfacebook Нова лаборатория мери нитратите в храната ниСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване