08/01/12 14:57
(http://www.klassa.bg/)

Николай Русинов-Чеци излиза от ареста под гаранция от 15 хиляди лева

Николай Русинов-Чеци излиза от ареста под гаранция от 15 хиляди лева, реши Софийският градски съд. Чеци е обвиняем за убийството на Яна Кръстева, което стана на 10 юли 2011 г. в Борисовата градина и потресе цяла България.
Мярката на Чеци бе гледана при закрити врати, защото се разглеждали факти от интимния му живот.
Съдия Мариан Марков, който промени мярката на Николай Русинов с по-лека, обясни, че обоснованото предположение за това, че именно той е участвал в убийството на Яна, е разколебано. Марков заяви, че няма доказателства, че половият акт между Русинов и Яна е бил насилствен.
Много свидетели разказват, че не е нищо необичайно за Яна да се запознае и още същата вечер да прави секс с някого. Предишният й приятел също обяснил, че за нея не било необичайно да прави секс на открити места. Самият Русинов на два пъти дава показания за вечерта на убийството, веднъж като свидетел и веднъж като обвиняем, в които разказва, че същата вечер е правил секс с Яна и той я е оставил жива. Съдията е на мнение, че не са събрани каквито и да е доказателства, които да опровергават твърденията на Чеци.
"Без насилие преди и по време на половия акт не може да се изведе мотив за убийство", каза съдия Марков. Експертизата не е установила и психични отклонения у Русинов. Обоснованото предположение е разколебано и от двата косъма, намерени по тялото на Яна, на трето лице, което все още е неизвестно.
Николай Русинов беше задържан на 27 април 2012 г. и му бяха повдигнати обвинения за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина в София. На 8 май Софийският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение на Софийския градски съд и остави Чеци в ареста.
Въпреки че твърди, че е невинен, Русинов упорито отказва да се подложи на детектор на лъжата.
Яна Кръстева бе открита мъртва и полугола под дърво в закътана част на Борисовата градина на 10 юли 2011 г. Тя е била бита и удушена часове след рок концерт на стадион "Българска армия" предната нощ. Полицията тогава задържа Пламен Трифонов, заподозрян в съучастие за убийството. Няколко месеца по-късно беше освободен.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване