08/02/12 21:17
(http://www.klassa.bg/)

Присадиха успешно сърцето, доставено със самолет, който катастрофира в Сантяго де Компостела

Присадиха успешно на 54-годишен пациент сърцето, доставено от самолет, който се разби на хълма Сампайо, недалече от Сантяго де Компостела, съобщи "Ел Мундо”. Трансплантацията е извършена в Астуриас, пациентът се е събудил от упойка и се чувства добре. И двамата пилоти, Даниел Фернандес и Алехандро Буено, са мъртви.
Полетът на малкия самолет, пренасящ органи за трансплантация, е стартирал рано сутринта на 2 август в Сангяго де Компостела с дестинация Авилес. Там Даниел и Алехандро трябвало да вземат медицински екип и да го закарат в Опорто. В този португалски град вече е била извършена екстракция на органи, които заедно с медицинския екип е трябвало да бъдат доставени в Астуриас за извършване на трансплантация. Пациентът е бил предварително подготвен за трансплантацията, която за него е животоспасяваща. Пилотите, изключително опитни в подобни полети, изпълнили задачата в срок. Но финалът на благородното начинание – завръщането на самолета в Сантяго, се превърна в трагедия с фатален край за семействата на двамата пилоти. Даниел и Алехандро са на около 35 години и многократно са осъществявали полети за пренасяне на органи за трансплантация. .С малкия самолет, който катастрофира, те работеха за Националната организация за трансплантации. Причините за катастрофата се разследват, знае се, че когато е трябвало да кацнат, пилотите са загубили връзка с летището в Сантяго де Компостела.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване