08/05/12 14:55
(http://www.klassa.bg/)

Юлиана Дончева призова съпартийците си от „Новото време“ да се включат в ГОРД

Юлиана Дончева, която бе заплашена от „Новото време“, че ще бъде изключена заради членството си в ГОРД, се обърна в неделя с отворено писмо до медиите  към съпартийците си да се включат в партията на Слави Бинев. „Използвам ситуацията отново да се обърна към малкото останали нововремци заедно да продължим да работим за идеите, които ни събраха преди време. Посоката е обединение, защото на политическата сцена няма вече място за много малките партии. Смятам, че в страната има нужда от реална опозиция на сегашното управление, каквато е ГОРД, докато „Новото време“ ясно показа подкрепата си за ГЕРБ на последните избори.“ Това заявява в писмото си Дончева. В него тя твърди, че е прочела от медиите, че щяла да бъде изключена от „Новото време" на форума на партията през есента заради членство в ГОРД, с което всъщност тя се гордее.
„Ако за мен крахът на една партия може да е тъжен, защото дадох много енергия, емоция и чувства за идеите на „Новото време“, то за други, които са извън партията, сигурно е много забавно да отбележат, че няколко души, на които не им се чува гласът от доста време, изведнъж решиха да напомнят за себе си. С решимост, каквато не бях виждала от доста време, те започнаха да изключват членове, без дори да имат право на това. Само конгрес е форматът, на който могат да са вземат такива драматични решения. Искрено се притеснявам как ще се съберат хора за този конгрес, след като партията няма дори и офис (в момента централата е офисът на Миро Севлиевски) и броят на членовете й достигна до санитарния минимум“, пише още в писмото.
Дончева допълва, че „ако все пак държим много още да позабавляваме хората с нещо толкова незначително за актуалната ситуация в страната, мога да завърша само с няколко цифри, които поставят с обратен знак въпросите за изключването, а именно: 13 268 гласа в цялата страна са подкрепили „Новото време“ на последните местни избори. От тях 5734 са ме подкрепили лично за кмет на община Велико Търново и още 3846 гласа сме получили в региона. Остават само 3688 гласа в цялата страна, които са подкрепили „Новото време“, нещо трагично за партия, която е присъствала в парламента“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване