08/13/12 15:17
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Завръщането на спортистите ни от Олимпиадата (снимки)

Бурни аплодисменти и вълна от скандирания на името Станка посрещнаха българката, донесла сребърен медал за страната ни в XXX летни олимпийски игри в Лондон.

Най-успешната българска спортистка на Олимпиадата Станка Златева и днес не криеше сълзите си от разочарованието, че не е успяла да донесе злато за България.

200 души бяха дошли на летище София, за да посрещнат олимпийската вицешампионка по борба и треньора ú Симеон Щерев, бронзовия медалист Тервел Пулев и треньора му Михаил Таков, спринтьорката Ивет Лалова, плувеца Петър Стойчев, бореца Радослав Великов.

В родината от Лондон се завърнаха и спортният министър Свилен Нейков, и председателят на БОК Стефка Костадинова.

„Имахме малшанс в много спортове и дисциплини. Изплъзнаха ни се медали. Търсим в момента анализ и оценка на това, което се случи, за да видим къде са тези грешки. Представянето на българските спортисти не може да се нарече разочароващо.“

Тервел Пулев показва бронзовия си медал от Олимпиадата. Снимка: БГНЕС Кубрат и Тервел Пулеви на Летище София. Снимка: БГНЕС Спортният министър Свилен Нейков Снимка: БГНЕС Стефка Костадинова, председател на Българския олимпийски комитет. Снимка: БГНЕС Борецът Радослав Великов загуби още на осминафиналите в кат. до 55 кг на Игрите в Лондон. Снимка: БГНЕС Станка Златева, донесла сребро от Олимпиадата. Снимка: БГНЕС Станка Златева и Симеон Щерев на летището. Снимка: БГНЕС Треньорът на Станка Златева Симеон Щерев. Снимка: БГНЕС Плувецът Петър Стойчев, завършил девети в Лондон. Снимка: БГНЕС Тервел Пулев, донесъл единствения бронзов медал за България от Олимпиадата. Снимка: БГНЕС Ивет Лалова останала извън финала и на 100, и на 200 метра. Снимка: БГНЕС

Така министър Нейков коментира най-слабото от 60 години насам представяне на България на летни олимпийски игри. Страната ни завърши на 63-о място само с два медала – сребърен и бронзов.

Според Нейков проблемът е в това, че „системата за спортна подготовка е разбита“.

Финансирането на спортните федерации било добро, контролът на държавата бил перфектен, но министърът не можел „да хване хронометрите“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване