08/15/12 15:31
(http://www.klassa.bg/)

55 метра остават на Дунав мост 2 до румънския бряг

Ниското ниво на Дунав не възпрепятства строежа на Дунав мост Видин-Калафат, по-малко от 55 м остават до съединяването му с румънския бряг, съобщиха от компанията-изпълнител на моста FCC.
Започна изграждането на средната диафрагма, която „стяга” защитните елементи при стълб РВ9 (в плавателния участък на реката).
Около всяка от четирите колони в навигационния канал на Дунав се поставят  защитни елементи от по 60 т против удари на кораби и тежки предмети. Те ще са укрепени с бетонни диафрагми. Ниските води на реката в момента благоприятстват работата по изграждането на диафрагмите, тъй като тези части не са под вода. Общо 178 такива сегменти с тегло до 240 тона ще изграждат тялото на моста в плавателния участък на Дунав. Продължават работите по изграждане на жп естакадата към и на моста, в ход е строителството на връхната й конструкция. Доизграждат се насипите за пътния и железопътния подходи към моста. Изпълнението на проекта по изграждането на моста към края на месец юли е 91,6%. Продължават довършителните работи по изграждане на прилежащата инфраструктура към моста на българска територия, като изпълнението на тази част от проекта в края на юли е 96%.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване