08/16/12 12:17
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Бойко накара Игнатов да повтори, че Ботев няма да се пипа

Премиерът Бойко Борисов накара образователния министър Сергей Игнатов да свика втора пресконференция, на която да заяви категорично това, което каза и преди два дни: Христо Ботев, Иван Вазов и Васил Левски няма да се пипат по никакъв начин от учебниците по литература и история.

Игнатов започна продължилата малко над 10 минути пресконференция именно с това обявление – че е принуден от премиера да повтори тези неща.

След това се впусна във вече познатите обяснения, че комисията, писала доклада, е от предишното правителство, както и че това е истинска гавра и той държи да успокои гражданите, страхуващи се през Фейсбук от промяна, че няма дори и шанс да се случи нещо подобно. „Важно е майките да изпращат спокойно децата си на училище“, каза още Игнатов. Според него премахване на каквото и да е от българското творчество е равносилно на откъсване на част от територията на България.

Поради огромната вреда, която нанасят подобни гаври, въпросните се разглеждали като заплаха за националната сигурност.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване