08/24/12 15:53
(http://www.klassa.bg/)

БСП пита с три писма за полета на „Тигрите” от Бистрица с правителствения самолет


БСП са изпратили писмо до Българския футболен съюз (БФС) по Закона за достъп до обществена информация с искане на картотеките на отборите на „Витоша” (Бистрица) и „Чавдар” (Етрополе) и всички играчи, които са играли във футболната среща в Евксиновград. Това съобщи в петък Явор Гечев, председател на младежкото обединение на БСП.
За футболната среща двата отбора бяха превозени с полет на правителствения самолет. Както е известно, във „Витоша” (Бистрица), по-известни като „Тигрите”, е картотекиран като футболист премиерът Бойко Борисов.
„Имаме определени съмнения. Имаме информация, че самолетът е бил пълен. Имало ли е сред тези, които са летели, криминално интересни лица? Имало ли е между хората, които са летели, хора, които са усвоявали по странни начини европейски средства? Има ли в полета, и във всекидневните мачове, в които играе Борисов, хора, които са държавни, общински служители. Дали са пускали отпуска, включително в деня, в който самолетът е летял”, запита Гечев
От БСП са изпратили писмо и до ръководителя на Авиоотряд 28 Пенчо Пенчев с искане на списък на всички хора, които са летели тогава. Това не е маршрутно такси, коментираха социалистите.
Трето писмо е изпратено до Сашо Диков, ръководител на Канал 3, който е излъчил мача на двата отбора, с молба да предостави записа. Нямаме вече доверие към държавните институции. Те се ползват като феодално царство на един самозабравил се псевдолидер” – каза още Явор Генчев.
Полетът на Авиоотряд 28 е можел да бъде заплатен единствено чрез някой първостепенен разпоредител на държавни средства. Това коментира в централата на БСП депутатът Димчо Михалевски.
Друг въпрос, който очевидно не може да намери отговор в рамките на правилника на Авиоотряд 28, е – защо въобще този полет е използван за два отбора, които по никакъв начин не могат да бъдат приравнени към национални отбори, каза Михалевски.
”Основният въпрос е – защо българският премиер е употребявал Авиоотряд 28 по начин, който му е бащиния? Очевидно това е дълбок израз на неговото разбиране за държавното управление”, коментира още червеният депутат.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване