08/24/12 21:47
(http://e-vestnik.bg/)

Джулиан Асанж като жертва на радикалния феминизъм

Часкор.ру

Джулиан Асанж. Снимка: от тв екрана

Колкото и парадоксално да звучи, Джулиан Асанж няма други врагове, освен своите приятели. Сегашните му премеждия не са резултат от заговор срещу австралиеца на ЦРУ, Пентагона или Държавния департамент. Асанж стана жертва на постиженията на своите лявоориентирани и прогресивно настроени съмишленици. Разбира се, те не са подготвяли клопка лично за него, но в капана им попадна тъкмо той.

Асандж се прослави доста случайно. Неговата заслуга е само в намирането на подходящо име за сайта “Уикилийкс”. За всичко останало трябва да бъде благодарен до живот на сержанта от американската армия Брадли Манинг, който имаше достъп до секретната кореспонденция, и предаваше известните му тайни за сайта. Нищо чудно, че във възванието си от прозореца на посолството на Еквадор Асанж поиска Обама да помилва Манинг.

Сержантът е истинският герой и организатор на скандала около “Уикилийкс”, нещо като днешен Ким Филби или Юлиус Розенберг. Подобно на своите предшественици, Манинг е движен от омраза към политиката на САЩ и желание да направи поне нещо в името на световната революция и свалянето на капитализма.

Но като човек сержантът е доста обикновен, посредствен и дори грозноват външно - в контраст с колоритния и фотогеничен Асанж. Затова си остана на заден план, и, най-вероятно, ще бъде осъден, ако не доживот, то за много дълго време, а световната общност няма да рони сълзи за него. Всички лаври ги обра Асанж.

Но той, както се казва, се подхлъзна на динена кора, докато триумфално маршируваше към успеха. Вместо да обикаля на промоционални турнета по целия свят и да получава алтернативни на Нобеловата награди, му се наложи да опознае британския затвор, а после да се укрие в посолството на третостепенна страна. И бе принуден да работи не за Скай нюз или Си Ен Ен, или поне за Ал Джазира, а само за Русия днес. А за всичко това са виновни шведските закони.

Пътуването до тази северна страна се оказа фатално за Асанж. Случайният секс с две феминистки – които го посрещат и съпровождат, би станал във всяка друга страна в света приятно допълнение към официалната част от посещението, но съсипа кариерата му завинаги. Асанж направи непростима за него грешка, наруши закона за серийна моногамия, като сведе до проста физиология отношенията с приелите го домакини - както е обичайно в бохемските среди, но не е прието в “прогресивните” среди. Отмъщението на напредничавите шведки се оказа страшно, защото зад тях стои цялата мощ на държавата.

Асанж също така забрави, че през последните четиридесет години шведското кралство се е променило до неузнаваемост в областта на сексуалната етика. Някога прогресивната родина на “шведското семейство” (понятието swedish sin (шведски грях) е по-популярно на Запад), шествала начело на сексуалното освобождение на Европа и света, сега е унил резерват на принудителното пуританско благочестие, където лютеранските пастори, проповядващи за геената огнена, за заменени от проповеднички и проповедници на феминизма и политическата коректност, които наказват не по-малко сурово плътските грехове с помощта на всемогъщата държава.

Нобеловият лауреат Джоузеф Кутси пише в последния си роман за противоестествения, но не по-малко силен от това, съюз на религиозните фундаменталисти и левите феминистки, които през последното десетилетие успяха да върнат назад постиженията на сексуалната революция от 60-те и сега диктуват свои закони. Но това е вярно само за Америка, в Швеция феминистките са се справили сами, без християнските фанатици.

В резултат на това, както пише професорът от Чикагския университет Дон Кулик: “От обекти на възхищение и завист като маяци на сексуалното просвещение през 60-те и 70-те години, скандинавските страни днес са се превърнали в държавите с най-репресивните сексуални закони в западния свят. В Швеция те са просто драконовски… Посланието им (на законите) ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване