08/24/12 13:53
(http://www.klassa.bg/)

Премиерът Бойко Борисов: Няма да излагам Станишев преди изборите в ПЕС

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да покани лидера на БСП Сергей Станишев и депутата от Коалиция за България Димчо Михалевски, за да видят, как сега се ремонтират построените от тях участъци от магистрала „Струма”. Това е поръчал премиерът Бойко Борисов на правителственото заседание в сряда, стана ясно от стенограмата, публикувана на сайта на Министерски съвет.
„На „Тракия” аз веднъж накарах 17 км да разрушат готова магистрала и след това още 3 км на следващия лот готова магистрала за пускане. И те понеже си правеха сметка, че щом курортният сезон върви натискът на хората да искат да ползват магистралата ще е голям, ние ще си затваряме очите и няма да имаме воля да стиснем и да оставим да я преправят. Същото не може да се каже за „Струма” и сега е хубаво, госпожо Павлова, да поканиш този твой приятел Михалевски, покани Михалевски да присъства на ремонта на сътвореното от тях чудо, наречено магистрала, което всъщност е четирилентов път все още, защото няма акт 16, а няма акт 16, защото не са си платили отчуждителните процедури. Защо не им се плащат отчуждителни процедури? Защото тези, примерно, 12 милиона, които сме дали за отчуждаване, никой не ги вижда. Ако тези 12 милиона отидат в Министерство на културата, ще се направят хиляди разкопки и ще се видят или ще станат 12 театри”, казва премиерът Бойко Борисов и допълва - сега ние с тези постановления, освен че правим пътища, ремонтираме и мостовете на магистралите. Защо не са направили мостовете на магистралите?! Да ги питаме, защо не са ги ремонтирали?
„Или пътя до Бузлуджа поне да си бяха направили”, казва министър Павлова.
„Но го покани Станишев да види „Струма”, какво са изградили, защото Станишев се съревноваваше с мен по построени магистрали. Че давам пари сега да ги ремонтирам. Но му кажи, че си траем. Само да ги видят и няма да го излагаме преди избора на ПЕС. Ние сме с желание да имаме развитие в интернационален план. Така че ще си затраем. Но да го види, все пак”, казва премиерът Бойко Борисов.
В момента се проектира още един изключително важен проект и това е удвояване на жп линията Русе – Варна. Тя е най-старата жп линия в България, изключително важна, тъй като генерира огромен товарооборот между двете пристанища. Така че и затова сме подготвени, в момента се проектира тази жп линия, казва министър Ивайло Московски.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване