09/07/11 19:04
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов: Няма да има фалшификации на изборите

Фалшификации на предстоящите избори няма да има. Това каза премиерът Бойко Борисов след заседанието на Министерския съвет вчера. Той коментира думите на Ахмед Доган, който обяви, че очаква манипулации на вота.
„22 години сме се нагледали на фалшификации и на какво ли не. И те знаят какво са правили и си мислят, че ще направим същото. Аз ви гарантирам, че това няма да стане“, беше категоричен премиерът.
Според Борисов, Росен Плевнелиев е човек, който винаги за всичко може да бъде използван. Премиерът обаче е убеден, че в сегашната ситуация той няма право да мисли за връщане назад. „Аз винаги съм бил такъв в състезанията и се радвам, че и Плевнелиев е такъв – режеш моста зад себе си, за да си сигурен, че трябва да вървиш само напред. В противен случай винаги се колебаеш дали напред, дали назад“, каза още министър-председателят. Той обясни, че Маргарита Попова остава на своя пост, защото има да си довърши още няколко ангажимента, а Росен Плевнелиев излиза от кабинета веднага, защото регионалното министерство е изключително важно и не може да спира работа.
На въпрос дали при евентуална загуба на ГЕРБ на президентските избори Плевнелиев би могъл да се върне в кабинета и дали би могъл да бъде третият вицепремиер, когото премиерът търсеше в началото на мандата, Борисов отговори, че е търсил трети вицепремиер, когато “Дянков все още нямаше достатъчно опит“.
Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Росен Плевнелиев и Маргарита Попова ще посети Брюксел и ще представи програмата си пред ръководството на ЕНП, съобщи вчера зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов. Той е на посещение в белгийската столица, където се срещна с генералния секретар на Европейската народна партия (ЕНП) Антонио Лопес. По време на разговора, продължил почти два часа, председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ е запознал генералния секретар на ЕНП с подготовката на партия ГЕРБ за участие в президентските и местните избори.


Предизборната кампания започва на 23 септември

Предизборната кампания започва официално на 23 септември и приключва в 24.00 часа на 21 октомври 2011 г. Това съобщи вчера говорителят на ЦИК Бисер Троянов. Той поясни, че на 22 октомври – в деня за размисъл, не се допуска предизборна кампания, както и в самия изборен ден. Кампанията трябва да се проведе изцяло на български език. До 12 септември изтича срокът за посочване на тарифи за провеждане на предизборна кампания в медиите. Своите условия и цени досега са обявили 12 електронни медии, основно радиа и една група от вестници.
По БНТ и БНР кампанията ще се провежда с триминутни обръщения на кандидатите за президент и вицепрезидент.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване