08/28/12 17:27
(http://www.klassa.bg/)

Рецесията в Испания се задълбочава

През второто тримесечие на годината испанската икономика се e свила още, с което рецесията в страната се задълбочава, съобщава BBC, цитирайки публикувани от правителството данни.
За периода април-юни испанската икономика се е свила с 0,4% спрямо първото тримесечие, когато изгуби 0,3%, разкриват данни на националния статистически институт в Мадрид (INE). На годишна база спадът на испанската икономика достига 1,3%.
Според някои анализатори Мадрид ще трябва да поиска цялостен спасителен план. През юни Испания потърси 100 млрд. евро от европейския спасителен фонд, за да подкрепи банките си, които се опитват да се справят с натрупаните лоши кредити в сектора на недвижимите имоти.
Доходността по испанските ДЦК остава висока и това затруднява операциите по рефинансирането на испанското правителство. Миналия месец премиерът на страната Мариано Рахой обяви допълнителни бюджетни ограничения и нови данъци на обща стойност 65 млрд. евро.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване