09/03/12 14:11
(http://www.klassa.bg/)

Т. Дончева: Станишев не подписа „Белене“, а сега върти референдуми

Станишев три години не подписа договора за АЕЦ „Белене“. Всичко беше в ръцете му и седеше на бюрото му, а сега върти референдуми и всякакви други работи. Това каза лидерът на „Движение 21“ и член на Националния съвет на БСП Татяна Дончева в интервю за Нова телевизия.
„Ако е искал да финализира договора, да е финализирал – да е подписал и двете приложения, защо не ги е подписал? Според мен той е играл само една карта – как да получи подкрепа и от американците, и от руснаците за изборите 2009 г. и както виждате – не ги получи ни от едните, ни от другите“, заяви още Дончева.
Чакам 10 години Станишев да се развие като политик и да обещава всеки път, че някакви нови работи ще прави, големи преобразувания, че партията ще изглежда по друг начин.
Сегашните управляващи могат спокойно да купят следващите избори по начин, по който на тях им се иска. Не може наличните политически субекти да чакат от само себе си нещата да се случат, смята Татяна Дончева.
По нейните думи БСП в момента върви по пътя на СДС. „В момента в СДС се състезават Карлово със Свищов. И БСП не е далеч от времето, когато ще бъде по същия начин сведена до състезание на два провинциални града в битка за някакво лидерство.
Разликата била, че при соц. партията, „като по-възрастен организъм, по-бавно тече болестта и те не вземат мерки това да се преодолее“. Според Дончева тези мерки започват със смяна на ръководството на БСП.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване