09/04/12 12:29
(http://radiomilena.com/)

Сергей Станишев: Обещаната от ГЕРБ радостна картина не се получи

ГЕРБ следва максимата – не ме гледай какво правя, слушай ме какво ти говоря. Това каза в декларация от парламентарната трибуна председателят на ПГ на Коалиция за България Сергей Станишев.

„Беше нарисувана радостна, оптимистична картина. Имахте повече от три години да реализирате вашата предизборна кампания. Тя не е реализирана нито за икономиката, нито за увеличаване на доходите. Всички действия на ГЕРБ не само оттук нататък, но и през цялата година досега изцяло са подчинени на предизборни цели – да управляват, след като загубят доверието“, добави той.

„Изведнъж всички заговориха за увеличаване на заплатите – и министърът на отбраната, и министър Цветанов. Това е чиста демагогия, защото повече от три години замразихте масово доходите на българските граждани, което означава обедняване. Когато се хвалите за финансите, трябва да кажете цялата истина – има 5 милиарда нови дългове. 27% от българските граждани биха напуснали незабавно България при първа възможност“, посочи лидерът на социалистите.

„За БСП ще има два водещи политически приоритета – първо, да бъдем много ясна и категорична опозиция на вашето управление и вашите безобразия“, заяви Станишев. Той посочи за пример 154 хиляди декара държавна земя, която по думите му ГЕРБ искат набързо да се продаде на ниски цени. „Вторият приоритет е да покажем, че има друг начин, че е възможна алтернатива. Имаме 10 ключови политически теми и приоритета. Първото е реализацията на първия референдум в България, за да могат хората да вземат свое решение. Допитването на гражданите ще бъде водещ приоритет на БСП“, заяви Станишев. По думите му сред другите приоритети на партията е гарантирането на условия на честни избори, да се създават работни места за хората.

stanishev Сергей Станишев: Обещаната от ГЕРБ радостна картина не се получи„Големият политически сблъсък ще бъде Бюджет 2013 г. Искаме компенсиране на пенсионерите със 150 лева от октомври, увеличаване на минималната работна заплата – да бъде 350 лева“, допълни Сергей Станишев. Според него БСП настоява и за равен достъп и качество на образование, предаде агенция КРОСС. „Темата сигурност ще бъде в центъра на дебатите в парламента, защото сме пред провал за Шенген“, каза Станишев. По думите му трябва да стане ясно и кой носи отговорност за атентата в Бургас. „Да видим дали нещо ще бъде предприето, за да се избегне тази трагедия повторно“, каза Станишев.

 Сергей Станишев: Обещаната от ГЕРБ радостна картина не се получи

bookmark Сергей Станишев: Обещаната от ГЕРБ радостна картина не се получиsvejo Сергей Станишев: Обещаната от ГЕРБ радостна картина не се получиgoogle Сергей Станишев: Обещаната от ГЕРБ радостна картина не се получиdelicious Сергей Станишев: Обещаната от ГЕРБ радостна картина не се получиstumbleupon Сергей Станишев: Обещаната от ГЕРБ радостна картина не се получиfacebook Сергей Станишев: Обещаната от ГЕРБ радостна картина не се получиСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване