09/05/12 13:37
(http://radiomilena.com/)

Игнатов: МОМН не печата тетрадки

ignatov Игнатов: МОМН не печата тетрадкиМинистерството на образованието не печата тетрадки. Това заяви министърът на образованието Сергей Игнатов по повод темата за продажба на ученически тетрадки заедно с дискове на поп-фолк изпълнители, предаде КРОСС.

МОМН следи, но не печата тетрадки и не ги одобрява, защото това не са учебници, обясни министърът.

Той добави, че до ръководствата на училищата е изпратено писмо, в което се препоръчвало да се обясни на родителите, че „училището е сериозна институция и тези певци, певици и текстове, са място за развлечение на друго място“.

Той добави, че в училище се преподават основите на човешката цивилизация, в която „има неща, които са от над 50 години и имат стойност“.

Просветният министър коментира и темата с увеличението на учителските заплати.  От 1 януари 2013 г. ще се увеличи стандартът за издръжка на учениците, като по този начин ще има и увеличение на заплатите на учителите. Очаква се бюджетът за образованието да бъде увеличен много повече в сравнение с 2012 г., като общо със средствата от европейски пари и от бюджета парите за образованието ще бъдат над 3 милиарда лева.

Той добави, че в бъдеще, когато влезе в сила новият закон, ще има самооценки и оценка на всяко училище, на директора, на учителите. Така повече пари ще получават всички, които са активни и работят повече с децата.

Знаем, че има проблеми със системата, когато парите минават през общината и достигат до училищата. Имаме случаи, в които кметове не плащат парите с месеци. В новия закон ще имаме силата и властта на обществения съвет, което ще повиши прозрачността преди всичко, обеща министър Игнатов.

 Игнатов: МОМН не печата тетрадки

bookmark Игнатов: МОМН не печата тетрадкиsvejo Игнатов: МОМН не печата тетрадкиgoogle Игнатов: МОМН не печата тетрадкиdelicious Игнатов: МОМН не печата тетрадкиstumbleupon Игнатов: МОМН не печата тетрадкиfacebook Игнатов: МОМН не печата тетрадкиСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване