09/10/12 04:46
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Изслушват кандидатите за ВСС

Днес ще се проведе изслушване на деветимата кандидати за членове на Висшия съдебен съвет от парламентарната квота.

То ще се предава пряко в сайта на парламента, БНР и БНТ, като се очаква процедурата да продължи няколко часа. По време на изслушването магистрати от цялата страна ще поставят въпроси към кандидатите. Всеки един от тях ще има час, за да изложи тезата си. При желание обаче има и възможност за удължаване на времето с още 30 минути. 

Покани за присъствие на изслушването ще бъдат отправени до председателя на Конституционния съд, “тримата големи” – председателите на върховните съдилища и главния прокурор, представляващия ВСС Анелия Мингова, главния инспектор Ана Караиванова, членове на дипломатическия корпус, за които ще бъдат подготвени специални папки с резюмета на английски език на документите и концепциите на кандидатите. Чрез сайта на парламента ще бъдат поканени и представители на неправителствени организации да поискат акредитация, ще могат да присъстват и други депутати, извън членовете на правната комисия. 

The post Изслушват кандидатите за ВСС appeared first on OFFNews Новини.

Публикувана на 09/10/12 04:46 http://offnews.bg/index.php/99619/izslushvat-kandidatite-za-vss
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване