09/11/12 11:38
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

19-годишен засне Земята от космоса с камера за 30 лири

Адам с апарата си. Снимка: The Telegraph Приземилият се апарат. Снимка: Flickr Снимка: Flickr Снимка: Flickr Снимка: Flickr Снимка: Flickr

19-годишен англичанин сътвори малък космически летателен апарат, на който „натовари“ видеокамера за 30 лири (около 73,5 лева) и с който направи изумителни снимки на планетата ни отгоре.

Адам Къдуърт показва внушителната галерия в своя профил във Flickr, а пред британския вестник The Telegraph разкрива от какво се състои апаратът му. В изолирана кутия младежът е поставил малката си камера, два температурни сензора, два соларни панела, устройство за проследяване, микропроцесор и радио. Тогава е прикрепил тази съвкупност към 2-метров латексов балон с парашут.

Целият проект му е излязъл 200 лири (около 490 лева).

Видеокамерата е втора ръка и е купена от eBay, но качеството на снимките е повече от впечатляващо.

Адам, който е отделил 40 часа на създаването на устройството, няма специфично образование – знанията му по физика са на гимназиално ниво, но успя да впечатли както преподаватели, така и научни експерти с инициативността и находчивостта си.

The post 19-годишен засне Земята от космоса с камера за 30 лири appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване