09/14/12 21:30
(http://www.klassa.bg/)

Интернет рекламата ще нараства във Facebook, You Tube и Google

През 2013 – 2014 година, големите играчи в дигиталната среда като Facebook, You Tube и Google ще отворят още повече платформите си за мощното навлизане на реклами, като ще успеят да привлекат големи обеми на рекламни инвестиции към себе си. Тази прогноза бе обявена на дискусията в рамките на ФАРА по темата  „Как да постигнем максимален ефект от Интернет рекламата – актуални модели и практики от света и у нас ….“, водена от Росана Лаво – интернет медия директор на ПИЕРО 97 МА.

„Местните пъблишъри трябва и ще създават нови видео - платформи, в отговор на тази световна тенденция на пазара, която като резултат ще даде възможност да бъдат привлечени все повече бюджетите на рекламодателите“, уточни Бианка Властън, мениджър за Румъния на H Media.

По думите и, усилията на рекламистите в северната ни съседка, са в посока на пренасочването на големите тв бюджети към интернет средата. Към днешна дата, все още големите инвестиции в интернет са само очаквани за Румъния. „Големите рекламодатели разбират конкретиката на инвестиция в телевизията, а дигиталната среда - остава малко позната територия за тях“, обяснява Бианка Властън. „Нужно е, онлайн индустрията да съумее да защити и докаже ефективността на този канал ясно измеримо в цифри, чрез измерването в конкретика на думите ефективност, успех на кампания, параметри на риска - необходими аргументи за рекламодателите“, обобщава Властън.

За финансовия сектор, телевизията остава предпочитан канал за търговска комуникация, за сметка на онлайн средата. От бранша обясняват, факта с необходимостта от метрики, които да дават ясна съизмерност на рекламодателите за съотношението на предвижданите към постигнатите резултати.
Голоемите банки при планиране на кампания, залагат на телевизията като водеща медия, но все повече се върви към постигането на пълен микс и интегриране с интернет средата. За продукти като мобилното и онлайн банкирането, вече се залага изключително и само на онлайн кампании.

Друга водеща тенденция за 2012 ясно видима за експертите е бумът на видео – рекламата. Все още около 4% от общите бюджети се отделят за този вид реклама. Според оптимистичните прогнози, България ще успее да достигне нивото от 20% ръст на онлайн инвестициите в следващите години, като ръстът ще следва позитивния икономически тренд в хоризонта до 2014 година.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване