09/19/12 16:03
(http://www.klassa.bg/)

Пуснаха цялото скандално видео на Ромни - освен Обама, засяга и палестинците

Интернет изданието Mother Jones  пусна пълното скандално видео, в което кандидатът за президент на републиканците Мит Ромни обижда електората на съперника си демократ Барак Обама. Записът е от частен обяд със спонсори, който се е състоял на 17 май в дома на топ-мениджъра на инвестиционната компания Sun Capital Partners Марка Ледер. Филмът се оказва, че е бил в две части. В първата, чийто съкратен вариант бе пуснат на 17 септември в мрежата, Ромни се изказва отрицателно за привържениците на Барак Обама – обикновени американци, които живеят като паразити, не си плащат данъците, не искат да поемат отговорност за себе си, а чакат правителството да се грижи за тях.
Във втората част републиканецът оспорва официалната позиция на своята партия, която е: „Има 2 държави – Израел със столица Ерусалим и Палестина, които живеят в мир“.  Ромни смята, че палестино-израелския въпрос ще остане неразрешен, защото палестинското ръководство не е заинтересовано това да стане. Палестинците се стремят да унищожат Израел, казва политикът.
Още първата част на видеото предизвика реакция в САЩ. От Демократическата партия заявиха, че Ромни трудно ще стане президент на всички американци, ако презрително се отнася към половината нация. Той и преди бе критикуван, че не познава живота на обикновените американци, тъй като е от привилигированата класа.
Думите на Ромни  за бъдещето на палестино-израелския конфликт лишават народите от надежда за постигане на мир и са заплаха за света. Така  реагираха от ръководството на Палестинската автономия. В края на юли при посещение в Израел Ромни нарече Ерусалим столица на еврейската държава и обвини Обама, че пренебрегва интересите на съюзника на САЩ.
Според последни социологически проучвания, Барак Обама продължава да води в предизборните нагласи на американците, но разликата е малка. В допитване на Галъп 48% казват, че биха гласували за Обама, 46% за Ромни. Анкетата е проведена миналата седмица в неопределилите се щати, където гласуването може да  има решаваща роля за резултата. Това са Колорадо, Флорида, Айова, Ню Хемпшир, Мичиган, Невада, Ню Мексико, Северна Каролина, Охайо, Пенсилвания, Вирджиния и Усконсин.
Според Си Ен Ен обаче, разликата между двамата е 5% в полза на Обама. Резултатите  се очаква да се променят след появата на скандалното видео.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване