09/22/12 17:36
(http://radiomilena.com/)

Цачева: Думата „независимост” не познава партийни цветове и етнически различия

cecka cacheva 300x230 Цачева: Думата „независимост” не познава партийни цветове и етнически различияДумата „независимост” не познава партийни цветове и етнически различия. Независимостта не признава мъдруване върху верски различия нито доктрини на насилие, предаде КРОСС. Тя е в темела на онази древна истина, изписана над входа на Народното събрание – „Съединението прави силата”. Това заяви в словото си по време на тържествената заря-проверка за Деня на Независимостта, която се проведе на площад „Цар Асен I” във Велико Търново, председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Обявяването на българската Независимост може да бъде обвързано със спорове върху историческите детайли, но то е безспорна истина, чрез която един народ се самодоказва, допълни тя.

Преди 104 години нашият народ избра правилната посока, направи поредна решителна крачка и до днес върви по пътя, който ни превърна в член на европейското семейство и на цивилизования свят. Националното се откроява най-добре на фона на общочовешките ценности. За нас съвременните българи и за бъдещите поколения обявяването на Независимостта на 22 септември винаги ще бъде помнено дело, защото осъществен възрожденският идеал за свободна и независима България, защото 4 са високите върхове, които изкачи нашият народ в най-новата си история – Освобождението, Съединението, Независимостта и членството в ЕС.

В 22 септември винаги ще откриваме жизнеността на един хилядолетен народ. Нека черпим сили от мъдростта на делото на строителите на съвременна и независима България, каза още Цачева.

 Цачева: Думата „независимост” не познава партийни цветове и етнически различия

bookmark Цачева: Думата „независимост” не познава партийни цветове и етнически различияsvejo Цачева: Думата „независимост” не познава партийни цветове и етнически различияgoogle Цачева: Думата „независимост” не познава партийни цветове и етнически различияdelicious Цачева: Думата „независимост” не познава партийни цветове и етнически различияstumbleupon Цачева: Думата „независимост” не познава партийни цветове и етнически различияfacebook Цачева: Думата „независимост” не познава партийни цветове и етнически различияСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване