09/23/12 12:45
(http://www.klassa.bg/)

Нови 171 фирми ще участват в Есенния технически панаир

171 нови изложители, от които 70 са български и 101 чуждестранни фирми , идват на 68-
издание  Международния технически панаир, който започва днес. Очаква се той да бъде открит от премиара Бойко Борисов. От 24 до 29 септември 2012 г., в панаирните палати в града под тепетата ще се представят над 1250 компании от 43 държави. По време на тазгодишното изложение  ще бъде и кулминацията на честванията за 120-годишнината от създаването на националния изложбен център. Това съвпада с края на една съдебна сага, която оказа влияние и върху  изложителите, но се надяваме с нейното приключване техният брой да започне да се увеличава. Товао показва и присъствието на толкова много нови фирми, коментира изпълнителният директор на Международен панаир Пловдив Богомил Бонев на пресконференция за ЕСЕН 2102. Според нас е грешка да не се участва в Международния технически панаир. Тук идват много потенциални клиенти. Благодарение на панаира открихме представителство в Скопие“, заяви Николай Младжов, управител на „Зет и Ем Прайвит Ко“ ООД и официален дилър на HITACHI Construction Machinery Europe за България, която предлага машини за строителството и минния отрасъл. През последните 3 години фирмата е най-големият изложител на Есенния панаир, а  сега подкрепи инициативите за отбелязване на юбилея. „Фирмата „Круп“, която представяме, е участвала в Първото българско изложение през 1892 г.“, обясни Николай Младжов. „Заради годишнината сме подготвили и много силна експозиция от 15 машини с тегло между 20 и 50 тона на обща стойност над 2.5 милиона евро, добави той.
Това са само част от новите изделия, които ще бъдат демонстрирани на десетте международни браншови изложби в рамките на Есенния панаир, отбелязват организаторите и добавят, че иновациите са над 80, от тях - 11 световни и 7 европейски. 40 продукта кандидатстват за златен медал.„За първи път от много години насам на Автомобилния салон ще има 26 премиери, заяви Кирил Сандов, член на Управителния съвет на Асоциация на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), която е съорганизатор на изложбата.Дилъри на най-големите световни марки идват със 158 експоната, сред които електромобили и хибридни модели, а цените ще са с отстъпки“. За нас панаирът в Пловдив е наистина важен, защото икономическата криза се усеща силно в бранша, а тук сключваме много сделки“, подчерта Сандов. През тази година на българския пазар ще бъдат продадени близо 22 000 нови автомобила, което е около 30% от продажбите в 2008 г., сочи прогноза на ААП. „Секторът, който върви нагоре, са енергийната ефективност и ВЕИ, защото това са стратегически приоритети за България и за ЕС“, каза Лияна Аджарова, изпълнителен директор на Енергийна агенция – Пловдив, която е съорганизатор на Дните на зелената енергия.
Интересът към тази проява е изключително голям, защото се предлагат практични решения за предприятия, за общини и за дома. В програмата присъстват 6 кръгли маси, 3 обучителни семинара, национална конференция за биомаса и биогорива, над 50 презентации на иновативни проекти“, отбеляза Лияна Аджарова. Ще бъдат наградени участниците в европейското състезание за пестене на енергия в домакинствата, в което участват 15 държави, а България е на трето място. Предвидени са консултации за получаване на финансова помощ за саниране на жилища и намаляване на енергийните разходи в малки и средни предприятия. ЕСЕН 2012 акцентира на зелената икономика, върховите технологии, подобряване на условията за бизнес в България и амбицията на българските фирми да създават нови разработки. Над 40 прояви – семинари, конференции, презентации и делови срещи, изпълват съпътстващата програма на форума.Според организаторите се очаква около 100 000 посетители от страната и чужбина да дойдат на Международния технически панаир, където ще се запознаят с модерните тенденции, технологии и продукти в областта на машиностроенето, строителството, екологията и енергетиката, управлението на водите, химията, минната индустрия, транспорта и автосервизното оборудване, електрониката и електротехниката, информационните технологии, автомобилното производство.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване