09/23/12 13:19
(http://radiomilena.com/)

Премиерът Бойко Борисов откри МБАЛ „Черноморска – Бургас”

bb4 1024x682 Премиерът Бойко Борисов откри МБАЛ „Черноморска – Бургас”

„Този проект е финансиран с 15 милиона лева от Българската банка за международно развитие, която е 100% държавна и да благодаря на докторите за това, че са решили да направят това здравно заведение”, каза по време на официалното откриване на най-новото здравно заведение в Бургас премиерът Бойко Борисов.

Той, заедно със здравния министър Десислава Атанасова, кмета на Бургас Димитър Николов и собственикът на здравното заведение д-р Пенко Пенков прерязаха лентата на ,„МБАЛ „Черноморска – Бургас” и общински Медицински център 3.

„Изключително ми е приятно да съм тук и да отбележа, че Бургас е не само най-добрия град за живеене, но и най-инициативния град с най-инициативния кмет! Тук за първи път в България и за първи път в здравеопазването се случва подобно публично – частно партньорство – общината и частните инвеститори да направят най-добрата инвестиция, тази в здравето на хората”, каза здравният министър Десислава Атанасова.

Премиерът отбеляза, че кметовете, които се справят добре, реално помагат, когато дойдат избори. „Със своята дейност те помагат хората да могат да оценяват нашата дейност. Защото местната власт е най близко до хората тя е най-ефективна. Ето болницата сега ще я види целия квартал“, обясни Борисов.

Кметът Димитър Николов припомни, че точно презди година и 10 месеца, когато е стартиларо строителството е имало много остри реакции от страна на жителите на комплекса, които са мислели, че ще бъдат изграждани жилищни кооперации.

„Основната задача на ръководството на община Бургас беше в най-големия жилищен комплекс да има най-модерното здравно заведение и сега вече е факт. Защото бяха много жалбите за липсата на качествено здравеопазване и затова, че трява да се пътува дълго време и жителите да се стичат в здравните заведения в центъра на града. Сега със своите 18 отделения тук ще има най-високо и най-добро здравеопазване и най-добре подготвени лекари и съм сигурен, че ще се раждат стотици хиляди наши, бургаски деца. Искам специално да благодаря на правителството в лицето на министър-председателя, че подкрепи този проект и на министъра на здравеопазването, че повярваха в нас, защото това е един нов уникален проект по модел публично – частно партньорство”, каза още Димитър Николов.

„Днес даваме старт за развитие на МБАЛ“Черноморска-Бургас“- една болница, строена по европейски стандарт, оборудвана с модерна и съвременна техника, живот на която дават екип от изявени професионалисти. Мечтата ни стана реалност, проекта се превърна в действителност. Искам да благодаря за търпението на жителите на комплекс „Меден Рудник“ и за това, че ни дадоха шанс да докажем обратното и разсеем техните съмнения .Също така да благодарим и на Общинският съвет на гр. Бургас за оказаното съдействие за реализирането на проекта. Искам да изкажа своята гореща благодарност на Община Бургас, за огромната и безрезервна подкрепа в лицето на кмета г-н Димитър Николов, на неговият заместник кмет по здравеопазване и социални дейности д-р Лорис Мануелян и директорът на териториалната дирекция „Възраждане“ в к-с Меден Рудник – г-жа Магдалена Манолова”, заяви по време на официалното откриване собственикът на болницата д-р Пенко Пенков.

bb3 1024x682 Премиерът Бойко Борисов откри МБАЛ „Черноморска – Бургас”

На събитието присъстваха още министърът на МРРБ – Лиляна Павлова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията – Ивайло Московски, народни представители, общински съветници, кметове на черноморски обищини и дипломати.

МБАЛ „Черноморска – Бургас е изградена е чрез  публично-частно партньорство между община Бургас и МБАЛ „Д-р Пенкови” ООД. Заведението се простира на площ близо 15 декара и разполага с  многопрофилна болница и медицински център – две сгради с топла връзка между тях.

Това е първото лечебно заведение в страната, обезпечено изцяло с лъчисто отопление.

 

След реализацията на най-модерния до момента в бургаското здравеопазване проект са открити над 300 работни места. Привлечени са 60 от най-високо квалифицираните и мотивирани специалисти от всички университетски центорове на страната в отделенията по „Акушерство и гинекология”, „Неонатология”, „Обща хирургия“, „Гръдна хирургия“, „Ортопедия и травматология”, УНГ, „Неврохирургия”, „Кардиология”, „Инвазивна  кардиология”, „Гастроентерология и пневмология”, „ОАИЛ”, „Неврология”, „Лицево-челюстна хирургия”, „Урология”,„Клинична патология”, „Кардиохирургия”, „Хемодиализа”, „Образната диагностика”, и лабораторията за микробиология и вирусология.

bb2 1024x682 Премиерът Бойко Борисов откри МБАЛ „Черноморска – Бургас”

BB1 1024x682 Премиерът Бойко Борисов откри МБАЛ „Черноморска – Бургас”

 Премиерът Бойко Борисов откри МБАЛ „Черноморска – Бургас”

bookmark Премиерът Бойко Борисов откри МБАЛ „Черноморска – Бургас”svejo Премиерът Бойко Борисов откри МБАЛ „Черноморска – Бургас”google Премиерът Бойко Борисов откри МБАЛ „Черноморска – Бургас”delicious Премиерът Бойко Борисов откри МБАЛ „Черноморска – Бургас”stumbleupon Премиерът Бойко Борисов откри МБАЛ „Черноморска – Бургас”facebook Премиерът Бойко Борисов откри МБАЛ „Черноморска – Бургас”Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване