09/23/12 13:33
(http://www.klassa.bg/)

Тотю Младенов: Вдигаме пенсиите с около 10 на сто от април 2013 година

С около 10% ще бъдат увеличени пенсиите от април догодина. Това съобщи в неделя  министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Той присъства на церемонията по откриването на фестивала „Спорт, здраве и активно дълголетие" в Борисовата градина в столицата.
Все още се правят разчетите за точния размер на увеличението, напомни Тотю Младенов.
„От 1 януари догодина ще има повече пари за работещите в социалните институции. Всички социални домове в България, които са с делегирани от държавата дейност, ще получат 10 процента повече за издръжка, включително и за заплати. Това са 16,5 милиона лева повече годишно“ каза още министър Младенов.
134 трапезарии отварят врати от 1 октомври за около 11 000 потребители от цялата страна. Те ще работят до април следващата година.
Министър Младенов коментира и развитието на програмите за младежка безработица. От началото на годината досега 7000 млади хора са започнали работа по тези схеми. Очаква се до края на годината още 10 000 младежи да се включат в тях.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване