09/25/12 13:05
(http://www.klassa.bg/)

Българо-немски консорциум ще анализира жп сектора у нас

В рамките на една година българо-германският консорциум „ИнфраКеър - ТрансКеър” ще анализира железопътния сектор в България, съобщи агенция „Фокус“. Анализът ще бъде направен на три етапа по три договора и ще се финансира от Оперативна програма „Транспорт”. Стойността на трите договора са 2 064 000 лв. без ДДС . Това бе съобщено на пресконференция за представяне на проект по Оперативна програма „Транспорт” за изготвяне на анализ за състоянието на железопътния сектор в България. По първия договор ще се направи оценка на пазарното търсене на пътнически услуги и изготвяне на мерки за тяхното оптимизиране, обясни на пресконференция Нели Стойчева от „ИнфраКеър”. Очакванията на транспортното министерство е, че този анализ ще послужи за изготвянето на проект за закупуване на нов подвижен състав за БДЖ „Пътнически превози” в следващия програмен период на оперативната програма. По проекта ще бъдат направени предложения за бъдещи инвестиции. Ще се направи оценка на перспективите на железопътния превоз. Ще бъде направен и цялостен анализ на БДЖ „Пътнически превози”.
По втория договор ще бъде направен анализ на администрацията и персонала в железопътния сектор – БДЖ, НКЖИ, МТИТС. На базата на анализа ще бъдат изготвени предложения за оптимизация. Целта е и повишаване на ефективността на пътническите, обясни Стойчева.
Анализът, който ще бъде извършен по третия договор, ще допринесе за подобряване на работата на Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) в рамките на предвидения държавен бюджет. Ще се предложат решения за намаляване на разходите за поддръжка на инфраструктурата, оптимизиране на центровете за управление на движението. Целта е да се подобрят дейностите по поддръжката на железопътната инфраструктура, каза Стойчева.
Първият и третият договор са за срок от 7 месеца, вторият договор е за 12 месеца. В последния месец на изпълнението на всяка от позициите ще се проведат дискусии, както и заключителни пресконференции за обявяване на резултатите.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване