09/25/12 15:40
(http://www.klassa.bg/)

Обвиниха Facebook за разгласяване на лична кореспонденция

Facebook отрича да е разпространил по погрешка лични съобщение на своите  ползватели, но много от тях, включително журналисти от известни медии във Франция, го твърдят, предаде АФП. Френското правителство поиска обяснения от социалната мрежа, пише в.“Фигаро“. Юзъри на Facebook съобщиха в понеделник, че са видели открити в своя профил частни съобщения или части от разговори в чата, разменени преди 2009 г.
Първи алармира за случилото се безплатният в.“Метро“. След това много журналисти от „Фигаро“, „Хъфингтън пост“, „Монд“ и други намериха на стената си откъси от частни разговори от периода 2007-2009 г. .
Представител на Facebook  заяви пред Би Би Си, че това са стари съобщения, които винаги са били видими на страниците на личните профили и отрече да е нарушена неприкосновеността на ползвателите. Би Би Си цитира и специалисти, според които е технически невъзможно да се смесят закрити и открити информации, защото никога такъв механизъм не е бил създаван. От компанията припомнят, че такива слухове е имало и преди година, но те са се оказали неверни.
В същото време акциите на Facebook отново поевтиняха заради публикация в американското финансово издание Barron's, че тяхната справедлива цена трябва да е само 15 долара за акция – много по-ниска от стартовата от  38 долара.
При закриване на търговията на Уолстрийт в понеделник акциите паднаха с 9,1% на 20,79 долара. През деня те имаха спад и с 11%.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване