09/26/12 19:02
(http://www.klassa.bg/)

Западът срещу Кадафи: Убийство след смъртта

Муамар Кадафи е садист, извратеняк и педофил. Така е изобразен лидерът на Либийската Джамахирия в книгата на Аник Кожан, журналистка от френския вестник „Льо Монд”. Какво е това - страшната истина за либийския диктатор или поредния епизод от информационната война на Запада срещу арабските страни.
Книгата, наречена „Жертва в харема на Кадафи” е посветена на сексуалните престъпления на сваления и убит лидер на Либия. Той е представен като отвратителен садист и извратеняк, за когото насилието е нещо обичайно. От книгата става ясно, че в харема на Кадафи е имало даже 2 отвлечени непълнолетни момичета. Както се съобщава, за тези престъпления е станало известно в процеса на изследване на електронния архив на Кадафи.

На скандалната публикация вече реагираха хора, които лично са познавали полковника. Те напомнят, че това не е първият опит да се очерни паметта на покойния Кадафи. Защо тези разкрития не се появиха по-рано, когато либийският лидер беше още жив? - задава въпроса писателят и политолог от Оман, както и приятел на Кадафи Али Бин Масуд:

- За тези, които убиха лидера на Либия не е достатъчно да го унищожат физически, те трябва да го унищожат и морално. Личността на Муамар Кадафи, неговите несъмнени силни страни и необикновенни морални качества са не по-малко опасни за тях, отколко физическото му съществуване. Затова те отначало го убиха, а сега се опитват да направят така, че нищо добро за Муамар Кадафи да не остане в паметта на хората.

В самата Франция също реагират достатъчно рязко на излизането на книгата. Далеч не всички французи са убедени, че миналогодишната операция на НАТО срещу Либия е била „единственото спасение” за либийския народ. И досега не е възможно точно да се оценят мащабите на случилото се и истинските виновници за това, че това решение е било взето, каза в интервю за „Гласът на Русия” френският журналист и председател на една от най-големите социални мрежи „Волтер” Тиери Мейсан:

- Войната в Либия отне живота на около 160 хиляди души. Само в операцията на НАТО по превземането на Триполи загинаха 40 хиляди души. Вестник „Льо Монд” подкрепяше незаконната въоръжена намеса, участваше в широкомащабната кампания по дезинформация. Сега той се опитва да оправдае своята позиция. В отсъствието на сериозни аргументи по въпроса на управлението на страната на полковнбик Кадафи, тези хора стигнаха до оскърбления по адрес на човек, който няма възможност да защити доброто си име, защото не е жив.

Според Мейсан, ако под характеристиката „диктатор”, се подразбират масови убийства, то тя може да се използва за повечето западни лидери. Например, президентът на САЩ Барак Обама открито признава, че всяка сутрин взема участие в работно съвещание, на което се определя броят на бъдещите жертви в различните страни от „зоната на американските интереси”. А и европейските лидери, изпращайки войски в Либия, не са могли да не разбират, че тези действия ще доведат до жертви сред мирното население.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване