09/27/12 15:20
(http://radiomilena.com/)

Бургаските библиотеки на открито чакат своите читатели

81 200x300 Бургаските библиотеки на открито чакат своите читатели От днес, в Бургас стартира нестандартната инициатива „Чети и сподели“. На три ключови места в града – до Часовника, Морско казино и Операта, са поставени стари шкафове, пълни с книги, както на български писатели, така и на класически европейски автори, като Джек Лондон, Чарлз Дикенс, Ги дьо Мопасан и др., и дори представители на екзотичната японска литература.

В дните до 31 октомври бургазлии и гости на града ще имат възможността да се възползват от предимствата на библиотеките на открито, а те са много. Без библиотекари и читателски карти, хората могат да идват и си тръгват, когато пожелаят, да вземат книга, която харесат от рафта на стария шкаф и оставят такава, която са прочели, да намерят място за споделяне на натрупаните впечатления от прочетеното и всичко това в по-приятна и забавна обстановка от дома.

„Чети и сподели“ е инициатива, в която може да участва всеки, който има стари, вече прочетени книги, с които е готов да се раздели и желание да прочете нещо ново. Освен книга, там могат да бъдат оставени бележки с впечатления от прочетеното или препоръки.

Инициативата се реализира от Общината по примера на редица европейски градове. Тя е част от Есенни литературни празници` 2012, които са в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата 2019.

 

 

 Бургаските библиотеки на открито чакат своите читатели

bookmark Бургаските библиотеки на открито чакат своите читатели svejo Бургаските библиотеки на открито чакат своите читатели google Бургаските библиотеки на открито чакат своите читатели delicious Бургаските библиотеки на открито чакат своите читатели stumbleupon Бургаските библиотеки на открито чакат своите читатели facebook Бургаските библиотеки на открито чакат своите читатели Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване