09/27/12 21:14
(http://www.klassa.bg/)

Предаването „Потребителската кошница” на БНТ2 спря от производство опасни детски сокове

Предаването на БНТ2 „Потребителската кошница” спря от производство опасни детски сокове в страната. Производителят от с. Новачене, Плевенско е опаковал вредната стока в бутилка във формата на мече именно, за да привлече детската аудиторията. Екипът на „Потребителската кошница” намери в магазини в центъра на София различни видове от това „иновативно” производство и ги предостави на Българска агенция по безопасност на храните. Проверката й на място откри шокиращи факти. Оказа се, че те съдържат вода и 11 Е-та. Само през август и началото на септември предприятието е произвело и пуснало на пазара 110 000 сока от четири вида – всичките съдържащи само вода и химикали. И макар, че те не са забранени от закона, това не ги прави полезни за децата. На етикетите с микроскопичен шрифт е изписано предупреждението, че соковете могат да предизвикат „неблагоприятно въздействие върху здравето на децата”. Освен това, в нарушение на закона са самите етикети и окачването им, начинът на затваряне на бутилките, а детската им форма е подвеждаща и не е разрешена.
Агенцията по безопасност на храните спря производството и разпореди соковете да се изземат от търговската мрежа в страната.
Предаването се надява, че от производителя и печалбата му на гърба на тотално излъгания потребител ще се заинтересуват и други органи.

Гледайте разследването на предаването „Потребителската кошница” тази събота от 13:00ч. само по БНТ2!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване