09/27/12 15:55
(http://www.klassa.bg/)

Сделка с горива ощетила държавата със 750 000 лв.

Председателят на Селскостопанската академия Петър Славейков е ощетил държавния бюджет със 750 000 лв. и трябва да бъде незабавно уволнен. Това заявиха в четвъртък на пресконференция в парламента депутатите от Коалиция за България Димчо Михалевски и Пенко Атанасов.
По думите на Михалевски това било поредното престъпление на ГЕРБ и ако правителството не освободи Славейков от поста, то на практика ставало съпричастно към деянието му.
В случая ставало въпрос за търг за 3,6 млн. литра горива за три години, а цената на обществената поръчка била близо 10 млн. лв.
Вместо обаче да се отиде на свободния пазар, Славейков разпоредил да се ползва Софийската стокова борса, в резултат на което стойността на закупените бензин и дизел се повишила с между 650 и 810 хиляди лева, или средно с около 750 хиляди, обясни Димчо Михалевски. За доказателство от пресцентъра на КБ раздадоха и сравнение с пазарните цени към датата на сделката – 25 юли 2012 г.
Пенко Атанасов намери и други нередности в дейността на новия директор на академията, който бе назначен в началото на юли т.г.
Петър Славейков разпоредил да бъдат разтрогнати служебните договори с мобилните оператори и да бъде сключен контракт само с един оператор. За преждевременното разваляне на контрактите с отпадналите телекоми обаче трябвало да се плати съответната неустойка.
Славейков заповядал също и само една банка да обслужва Селскостопанската академия. На въпрос на klassa.bg коя е тя, Пенко Атанасов заяви, че това била „правилната банка“, в която се съхранявали повечето средства на държавата, но не посмя да я изрече по име.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване