10/05/12 08:52
(http://offnews.offroad-bulgaria.com/)

Авиоотряд 28 похарчил 8,4 млн. лв. за година

Разходите за Авиоотряд 28 за 2011 г. са 8 408 000 лв. Това отчете днес в парламента финансовият министър Симеон Дянков.

От тях малко на 2 млн. лв. са разходите за персонал, над 4 млн. лв. са разходите за издръжка на полети, 1 260 000 лв. са общите разходи.

Извършени са общо 106 полета – 52 в страната и 54 в чужбина. Разходите за извършените полети в страната възлизат на 203 000 лева, а тези в чужбина са 1 057 000 лева.

„Основната част от разходите за издръжка са в размер 4 845 000 лева, които са разходи за текущи ремонти, застраховки, имущества, резервни части, тренажорна подготовка, храна на служителите и т.н.”, добави Дянков. Той заяви, че ще предостави целия списък по министерства, администрации и т.н. – кой колко броя полета е използвал и какви са разходите по пера.

Според отговор на военния министър на питане на депутата от Коалиция за България Ангел Найденов хеликоптерите от ВВС са изпълнили 114 специални задачи, от които – 47 за целите и нуждите на Министерски съвет, МВР, МВнР, Министерството на финансите, Министерството на земеделието и храните. 13 специални задачи са изпълнени за нуждите на Министерството на здравеопазването, МВР и ИА „Морска администрация”, а 54 за целите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”.

“За нас интерес представляват първата група – 47-те специални задачи. Не питаме за полетите, свързани с бедствия, пожари, превоз на органи за трансплантация и т.н.”, уточни вчера Найденов. 

На твърдението, че разходът на хеликоптера бил по-малък от разхода за три автомобила на НСО, Ангелов отговори, че един летателен час на хеликоптер „Кугър” струва 9810 лв.

The post Авиоотряд 28 похарчил 8,4 млн. лв. за година appeared first on OFFNews Новини.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване