10/08/12 08:12
(http://radiomilena.com/)

Обучение по управление на твърдите битови отпадъци

000111 1024x768 Обучение по управление на твърдите битови отпадъци

На 4 и 5 октомври 2012 г. в Хотелски комплекс „Марина Кейп” гр. Ахелой се проведе второто обучение по управление на твърдите битови отпадъци в рамките на проект «Повишаване на обществената информираност за управление на твърдите отпадъци в северозападната част на Черноморския регион – По-малко отпадъци на Северозапад», финансиран с помощта на ЕС чрез съвместната оперативна програма «Черноморски басейн 2007 – 2013», съобщиха от Сдружение „Европа и Ние”.

Обучението беше насочено към представители на общинските администрации на територията на област Бургас и имаше за цел да повиши капацитета им по прилагане на мерките за управление на отпадъците чрез представяне на актуалната нормативна рамка, изискванията за разработване на общински програми за управление на отпадъците, мерките за предотвратяване на образуването им, системи за събиране и транспортиране на отпадъците и други теми, представляващи интерес за участниците. 25 представители на общини от Бургаска област с излаз на Черно море разискваха конкретни практически казуси, като с помощта на екипа ни търсеха и предлагаха възможни решения.

Проект „По-малко отпадъци на Северозапад” е с продължителност 18 месеца и се изпълнява от партньорски консорциум от 4 държави – Молдова, Румъния, България и Украйна. Целта на проекта е да засили регионалното партньорство и сътрудничество, с което ще допринесе за устойчивото икономическо и социално развитие на Черноморския регион. В по-тесен аспект, проектът е насочен към намаляване на твърдите отпадъци и подобряване състоянието на околната среда в целевите региони на проекта.

Основните дейности, реализирани до момента в България и конкретно на територията на Бургаска област са: проведен конкурс за детска рисунка под надслов „Да помогнем на Земята да диша” за избор на лого на проекта, проведено обучение за повишаване капацитета на местната публична администрация в сферата на управлението на твърдите отпадъци, проведено проучване на информираността на обществеността относно управлението на твърдите отпадъци, идентифицирани нерегламентираните сметища на територията на Бургаска област и разработване на карта. Предстои организирането и провеждането на информационни дни и семинари с фокус върху управлението на твърди отпадъци. В края на месец октомври 2012 г. се организира учебно посещение в Румъния с цел обмяна на опит и участие в регионална конференция. Последното от серията обучения по управление на твърди битови отпадъци, насочено към други заинтересовани страни на местно ниво, ще се проведе на 12 и 13 октомври 2012 г. в Хотелски комплекс „Марина Кейп” Ахелой.

 Обучение по управление на твърдите битови отпадъци

bookmark Обучение по управление на твърдите битови отпадъциsvejo Обучение по управление на твърдите битови отпадъциgoogle Обучение по управление на твърдите битови отпадъциdelicious Обучение по управление на твърдите битови отпадъциstumbleupon Обучение по управление на твърдите битови отпадъциfacebook Обучение по управление на твърдите битови отпадъциСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване