10/10/12 16:44
(http://www.klassa.bg/)

Фандъкова възлага проверка по случая с паметника на „Цар Освободител“

Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще възложи проверка по повод информациите за законови нарушения при реставрацията на паметника на „Цар Освободител“.
 "При всички случаи всеки сигнал, който се изнася, се проверява", каза Йорданка Фандъкова
Тя изтъкна, че досега този паметник е бил оставен на произвола на съдбата.
 "Това, което се видя при неговия демонтаж беше изключително компрометирани връзки между постамента и фигурите и само Господ ни запази по време на голямото земетресение през месец май, че не падна този паметник", заяви Йорданка Фандъкова. Тя посочи, че политическите заигравки по тези въпроси не са в интерес на никого и експертите са тези, които "сядат, обмислят, дават предложения и разбира се, си носят своята отговорност".
Проектът се изпълнява от Камарата на строителите, а общината не е дала нито една стотинка за това, заяви Фандъкова.
Столичният кмет говори, след като провери изпълнението на строително-монтажните работи на ново осветление в Борисовата градина. Ще бъдат монтирани над 290 стълба с кралски фенери с 380 осветителни тела. Успоредно с тях ще бъдат монтирани и над 30 камери за видеонаблюдение. Първият етап струва над 1 млн. лв. Фандъкова заяви, че изпълнението на проекта ще бъде изпълнено в срок.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване